fredag 30 januari 2009

Närmare en utbyggnad av kärnkraften?


Nu har även Kristdemokraterna satt ner foten i kärnkraftsfrågan i och med dagens debattartikel av Göran Hägglund i dagens DN. Nu återstår Centerpartiet i alliansen sedan är det ”bara” (även om tillståndsprocessen tar lång tid) att börja att byta ut de äldsta och minsta av våra kärnkraftverk. Det vore även oerhört bra för framtiden om Socialdemokraterna också är med på att förnya och utveckla kärnkraften. Det behövs en bred och stabil överenskommelse när det gäller energifrågor.

tisdag 27 januari 2009

Inför Sveriges EU ordförandeskap




EU minister Cecilia Malmström talar nu för den moderata riksdagsgruppen. Hon tar upp frågor som kan komma upp under Sveriges ordförandeskap. Miljöfrågor, förhandlingar med ev. nya medlemsstater, fördragsfrågan, toppmöten mm. Det kommer att bli ett spännande och hektiskt ordförandeskap.

lördag 24 januari 2009

Statsminister i utbildning




Här undervisar Henrik Fredrik i hur man själv kan använda och administrera moderaternas hemsidor. Frågan är dock om en statsminister har tid med sånt, skulle inte tro det, men vem vet.

Ordförandefokus




Här visar Maria Thyni ett gäng glada moderater fördelarna och det roliga med att blogga

På väg till Jönköping




Sitter på bussen på väg till Jönköping och ordförande konferens. Bussen gick kl 7 från Stockholm det gäller att vara pigg på lördagmorgon.

torsdag 22 januari 2009

Regeringen ger skattekredit till företagare

Så här står det på regeringens hemsida.
Syftet är att minska de likviditetsproblem som uppstår för företag som i dag inte kan få lån på normala villkor på grund av finanskrisen.
- Vi ska pröva varje åtgärd som kan mildra finanskrisens effekter för företag och hushåll, säger finansminister Anders Borg.
Regeringens förslag innebär att arbetsgivare under högst två månader under året kan få uppskov med att betala in arbetsgivaravgifter och de anställdas preliminära skatt. Företaget ansöker om uppskov hos Skatteverket. Uppskovet gäller som längst i ett år. Reglerna kommer att gälla löner som betalas ut från och med februari till och med december 2009.

Thomas Östros är som vanligt inte nöjd ”För lite och för passivt” säger han. Vad annat kan man vänta av Östros han ta nog en av de första platserna i gnällighetsligan.


se även http://www.regeringen.se/sb/d/11403/a/119011

onsdag 21 januari 2009

Årets första votering




Vi avslår en hel hög motioner

Möte med Sveriges ambassadör i Kanada

Svensk-Kanadensiska Parlamentarikerförbundet har nu haft ett möte med Sveriges ambassadör i Kanada Ingrid Iremark.
Det kanadensiska parlamentet har varit stängt den 5 december och öppnar inte igen fören den 27 januari. Anledningen är att de konservativa men premiärminister Harper inte fick igenom sin budget i parlamentet. Nu finns funderingar på en koalition något som tydligen är mycket ovanligt i Kanada, ska följa det hela och se vad som händer efter den 27 januari.

tisdag 20 januari 2009

En dag vid skrivbordet

Har idag använt dagen till skrivbordsarbete. Jag har bla. skrivit svar på två debattartiklar den ena där en debattör frågar mig varför regeringe gör så lite vid alla varsel. Vilket givetvis inte är fallet regeringen gör väldigt mycket men den kan ju inte direkt börja köpa lastbilar. I den andra artikeln anklagar debattören regeringen för att vara passiva och inte göra något åt det stora skatteundanhållandet på 130 miljarder. Debattören får det vidare att verka som att detta är något som uppkommit efter att denna regering tillträtt, bägge påståenden är helt felaktiga. Skatteundanhållandet nu är lika stort som 1997 detta är givetvis illa men regeringen har gjort flera åtgärder mot det bla. avdrag för hushållsnära tjänster eftersom detta har varit en stor svart sektor iförande av rot-avdrag, införande av personalliggare för restaurangbranschen samt omvänd moms för byggföretagen.

måndag 19 januari 2009

Lunchmöte




Har idag haft ett lunchmöte med några företagare och Svenskt Näringsliv. Vi har pratat om skattefrågor samt lite annat aktuellt. På bilden Malin Wehlin Regionchef Sv. Näringsliv i Sundsvall

torsdag 15 januari 2009

Det är lätt att sopsortera



Sitter hemma idag och jobbar passade då på att åka till sopstationen med sådant som inte går att kasta i vanliga hushållssoporna. Det är så fantastiskt bra och lätt överskådligt att hitta var du ska kasta ditt avfall. Datorer på ett ställe, bildskärmar på ett annat, metallskrot på ett tredje osv. Det var faktiskt riktigt kul, de som arbetade undrade nog var jag var för konstig typ som stod och tog kort och såg allmänt glad ut. Det finns definitivt ingen anledning att slarva med sin sortering av sopor, om vi alla hjälps åt att göra rätt så bidrar vi till att minska miljöproblemen

onsdag 14 januari 2009

Partiledardebatt

Mona Sahlin säger i partiledardebatten Sverige behöver en utbildningslinje. Wow tänker jag har hon äntligen vaknat upp och förstått att den svenska skolan misskötts av socialdemokratin. Men nej nej för i nästa andetag säger hon vi måste satsa på komvux, yrkesvux osv. Just det samma visa som tidigare Det är socialdemokraternas eviga mantra som löser alla problem bidrag och komvux.
För mig är det självklart att våra barn och ungdomar ska få en bra och grundläggande utbildning när de går i grundskolan. Gymnasiet ska sedan vara antingen en yrkesutbildning eller en förberedande utbildning för fortsatta studier.
När det gäller den andra partiledarna i den rödgröna röran, så var Lars Ohly mest arg och när det gäller Peter Eriksson säger jag att det är tur för miljöpartiet att de har Maria Wetterstrand.

tisdag 13 januari 2009

Enbart positiva tongångar för rot-avdraget

Rot- avdraget bemöts med jubel, så kan man läsa i dagens DN ekonomi.
Björn Wellhagen, Sveriges Byggindustrier säger att genom rot-avdraget har 2 miljarder per år förts från den svarta sektorn till den vita.
Jag är mycket nöjd med att vi har fått ett permanent avdrag för såväl hushållsnära tjänster som för renovering, om och tillbyggnad. Det som är det ironiska i det hela är att socialdemokraterna tycker att det är ok med ett rot-avdrag men ej med ett rut-avdrag. De är tydligen ok för de i den hushållsnära sektorn att jobba svart, men inte i byggsvängen. För det kan väl inta vara så illa att de anser att byggjobb är mera värda än ex städjobb.

fredag 9 januari 2009

Integritet i vägavgiftssystem




Ett superbra föredrag av Carl Hamilton KTH, det var bland det bästa jag hört på länge. Han sa så mycket klokt, jag vill definitivt inte bli övervakad var jag kör eller ställer bilen. Även om jag inte har något att dölja är det definitivt min ensak.

Km skatt seminarie




I dag är jag och lyssnar på km skatt för lastbilar. Det är föreläsare från både Sverige, Tyskland och Tjeckien.

torsdag 8 januari 2009

Mera schlager




Sonja Alden, kärleken är evig av Lena PH. Är den det???

Schlagerparty




Nu är det kvällsunderhållning. Schlager är det som gäller, just nu Christer Björkman

Transportforum Linköping




Har nu tagit mig till Linköping för att vara med på transportforum. Tåget från Stockholm var försenat, så ovanligt. Nu inledningstalar Åsa Torstensson..