torsdag 26 februari 2009

Beslut om yrkeshögskola

Vi har nu voterat igenom en proposition om införandet av en yrkeshögskola.
Syftet är att säkerställa att eftergymnasiala yrkesutbildningar inom yrkeshögskolan som svarar mot arbetslivets behov kommer till stånd, att statens stöd för utbildningarna fördelas effektivt och att utbildningarna håller hög kvalitet. Lagen syftar även till att inom smala yrkesområden tillgodose behov av eftergymnasiala yrkesutbildningar som avses leda till förvärvsarbete för de studerande eller till en ny nivå inom deras yrke. Detta är precis vad vi i Sverige behöver.

tisdag 24 februari 2009

Finanskris och kunglig förlovning




På vår riksdagsgrupp nu pratar Finansministern om regeringens åtgärder för att fortsatt möta finanskrisen. Sedan kommer Statsministern berätta om förlovningen mellan kronprinssesan Viktoria och Daniel. Från det tuffa till något så roligt som ett kungligt bröllop. Vi får väl hoppas att finanskrisen vänt till nästa år.

måndag 23 februari 2009

Ideologisk debatt i kommunfullmäktige




Vi har nu en debatt om valfrihet i omsorgen, där S och V anser att valfrihet inte är bra för det kan bli "en tummelplats för vinstintressen". Jag anser att det är viktigt att den som har ett omsorgsbehov själv kan välja var och vilket

onsdag 18 februari 2009

Mitt första besök i Nykvarn

Har nu ikväll varit och årsmötestalat för ett gäng glada och intresserade Moderater i Nykvarn.
Jag pratade om vår Moderata miljöpolitik, fick väldigt många bara och kunniga frågor. Det är roligt att intresset för miljöpolitik är så stort, det bådar gott för framtiden. Vi pratade om allt från miljöpolitik på det lokala planet till värdens stora utmaning i klimatfrågan, spännvidden i miljöfrågorna är stor.

Tack Nykvarn´s Moderater för en trevlig kväll.

I skatteverkets kvarnar.




Är nu på ett seminarie anordnat av skattebetalarna och förertagarförbundet. Det handlar om hur besvärlIgt det kan vara att få rätt mot skatteverket när de väl fastställt något som de anser vara rätt. Moderator är PJ Anders Linder, SvD

tisdag 17 februari 2009

Omreglering av apoteksmarknaden




Socialminister Göran Hägglund pratar nu med oss om omregleringen av apoteksmarknaden. Detta ska ge flera apotek, bättre öppettider, bättre tillgänglighet. Avregleringen i Norge visar på detta. Vi har haft ett apoteksmonopol i Sverige sedan 1971, innan dess var apoteken privata.

Riksdagsgrupp




Fredrik pratar just nu inför oss. Om bla. krisen i fordonsindustrin.

måndag 16 februari 2009

fredag 13 februari 2009

Fredrik talar




Nu talar Fredrik för oss om EP valet. Han är så himla bra, yeppi. Jag är så stolt över att vara Svensk och moderat med en sådan fantastisk statsminister.

Gunnar Hökmark Moderaternas förstanamn till EP valet


Det Moderata partirådet har nu fastställt vår lista till Europaparlamentet´s valet en 7 juni.
Det är viktigt att Du går och röstar då
De 10 första namnen är
1. Gunnar Hökmark, Stockholm, född 1952
2. Anna Ibrisagic, Luleå, född 1967
3. Christofer Fjellner, Stockholm, född 1976
4. Susanna Haby, Göteborg, född 1957
5. Hans Wallmark, Vejbystrand, född 1965
6. Christoffer Järkeborn, Stockholm, född 1985
7. Inger René, Sävedalen, född 1937
8. Anna Maria Corazza Bildt, Stockholm, född 1963
9. Pia Kinhult, Ängelholm, född 1959
10. Helena Bouveng, Vetlanda, född 1962

tisdag 10 februari 2009

Riksdagsgrupp




Försvarsminister Sten Tolgfors redogör för den moderata riksdagsgruppen om ÖB's underlag inför försvarsproppen. Sten redogör också för oenigheten i oppositionen om försvarsfrågor. Det är som sagt inte mycket de är överens om, utom då att de är överens om att de inte är överens.

torsdag 5 februari 2009

Ett historiskt beslut.

Det fyra allians partiledarna har nu kommit överens om energipolitiken. Det är ett historiskt beslut för Sverige och svensk industri. Nu kommer vi ha tillgång till koldioxidneutral el, vattenkraft, förnyelsebart samt ny och effektiv kärnkraft. Jag hoppas att vi med detta besked underlättar för den svenska elintensiva industrin. Ska bli intressant och se hur Socialdemokraten och LO kommer att hantera detta.

onsdag 4 februari 2009

Kärnkraft Ja


Enligt media har tydligen centerpartiet en extrainkallad Riksdagsgrupp just nu som ska diskutera kärnkraftsfrågan. Jag hoppas verkligen att centern kan enas om en pragmatisk hållning i frågan. Vi behöver byta ut våra små gamla verk till nya moderna, säkrare och mera kraftproducerande. Eftersom tillståndsprocessen är så lång gäller det att fatta beslut inom en snar framtid.
Mona Sahlin har fegat ut i denna fråga och tycker att ett maktövertagande tillsammans med Miljöpartiet är viktigare än den Svenska basindustrin och jobben inom den. Tror hon verkligen på allvar att vindkraft kan ersätta kärnkraften?
Jag är övertygad om att vi kommer att behöva mera energi i framtiden om vi ska bli koldioxidneutrala och det kommer inte vattenkraft och vindkraft räcka till för. Vi har nu haft över en vecka med kallt och vindstilla väder, inte blir det mycket vindkraft producerad då!
På bilden Oskarshamn 3 som jag fotade vid ett besök där hösten -07

tisdag 3 februari 2009

Mera åtgärder mot finanskrisen

Regeringen har idag beslutat att stärka bankernas kapitalbas så att de ska ha lättare att låna ut. Jag hoppas verkligen att det hjälper så att bankerna lånar ut pengar igen till företagare och hushåll. Det är viktigt att både företag och hushåll kan få krediter, även om vi har en världslig finansiell kris.
Både med tidigare vidtagna åtgärder och de nu aktuella vill regeringen få kreditinstituten att ta samhällsansvar. Därför är det viktigt att regeringen nu i samband med att kapitaltillskottsprogrammet införs också fortsätter att värna skattebetalarnas intressen.Bland annat införs stopp under två år för löne- och arvodesökning, stopp för bonusar och begränsningar för avgångsvederlag för företagsledningen i de institut som erhåller kapitaltillskott. Oppositionen och Östros är som vanligt inte nöjd, han tycker att Regeringen är för mjuk mot bankerna. Går man in med pengar i en bank, då ska man också gå in som delägare, säger Thomas Östros. Östros vill alltså förstatliga bankerna eller vad vill han? Det skulle vara mera seriöst om oppositionen kom med några förslag istället för att bara gnälla på allt Regeringen gör. Det enda förslag jag hört från oppositionen är utbildning och åter utbildning hur hjälper det företag och hushåll som har likviditetsproblem