måndag 30 mars 2009

Kommunfullmäktige




I dag har vi kommunfullmäktige i Sollefteå. Just nu får vi information av Helen Ahlqvist från länsstyrelsen om djurskydd ansvaret för det ligger nu på länsstyrelsen.

fredag 27 mars 2009

S mirakelmedicin – Höjda skatter


Nu har Mona Sahlin och Thomas Östros kommit med förslaget om att höja skatterna, så originellt att de vill ha höjda skatter. Skulle vilja att denna ”skarpa” duo förklara hur i hela fridens en höjd förmögenhetsskatt kan hjälpa Sverige ur krisen och ge flera jobb. Nä just det de kan de så klart inte göra, utan det är samma gamla Socialdemokratiska mantra som alltid höj skatten, höj skatten.
Sahlin och Östros uppger att det behövs 5 miljarder för att ta Sverige ur krisen, tänk om det vore så enkelt. Inte kan väl Sahlin och Östros inbilla sig att svenska folket är så dumma att de går på detta.

torsdag 26 mars 2009

Bonusdebatt

Näringsministern i talarstolen vid debatten
I dag var det en debatt om bonusar i statliga bolag begärd av S, V och MP. Det blev en lite märklig debatt med anledning av den senaste tidens avslöjanden av hur Wanja Lundby Wedin godkänt denna höga pension till AMF´s VD. Regeringen har nu slagit stopp för alla bonusar i statliga bolag.
Vad oppositionen egentligen vill svarade de inte på bara att de vill ha en återgång till hur det var tidigare. Det var under tiden som Thomas Östros var Näringsminister som det infördes bonusar i statliga bolag. Är de det de vill ???
Jag antar oppositionen som vanligt bara är emot. Min gissning är att oppositionen ångrar sig att de begärde denna debatt. Men så är det den som gapar efter mycket…..

tisdag 24 mars 2009

LO- Wanja borde rensa i sina uppdrag


Wanja Lundby Wedin är inte trovärdig i sina uttalande, eller så har hon kanske inte en aning om vad hon varit med att besluta om. Sitter man som ledamot i så många styrelser runt ett 25 tal enligt nyheterna samt även är ordförande för LO så är nog inte kollen så stor. Det känns definitivt inte seriöst med alla dessa olika uppdrag som hon har. Lo förbunden sluter upp kring henne rapporterar media snacka om att gå i otakt med sina medlemmar. Men det är ju inte första gången LO gör det, och tyvärr nog inte heller sista. Wanja säger att hon känner sig grundlurad, jag skulle gärna heller vilja säga hur känner sig alla med sina pensionspengar i AMF???
Om inte Lundby Wedin kan sköta sina uppdrag bättre borde hon ta en ordentlig funderare på om hon inte borde avgå.

onsdag 18 mars 2009

Heja Fredrik



Väljarnas förtroende för statsminister Fredrik Reinfeldt är rekordhögt rapporterar DN
58% har förtroende för honom medan bara 30 % har förtroende för Mona Sahlin

tisdag 17 mars 2009

En dag vid skrivbordet

Jag har ägnat en stor del av dagen åt förberedelser för min kammardebatt i morgon.
Vi ska debattera ett motionsbetänkande rörande punktskatter, där bla. MP tycker att det är ok med ett bensinpris på 27 kr.

onsdag 11 mars 2009

Avslag på motioner om arbetsrätt

Vi har nu voterat och avslagit ett antal S, V och MP motioner gällande arbetsrätt. Ett urval av dessa motioner är. S o V vill avskaffa tvåpersonersundantaget i LAS, S , V och MP vill att det ska införas en rätt till heltid. S, V och MP vill vidare stärka anställningsskyddet på arbetsmarknaden tillsvidare anställningar ska vara huvudregeln.
Detta är bara några exempel men det pekar åt en tydlig inriktning och det är inlåsningar på arbetsmarknaden och mindre nya jobb. Hela motionsbetänkandet finns här.

Besök från Tidningen Ångermanland

I dag på fm. har jag haft besök av Lennart Lundberg reporter och Jennie Johansson fotograf från Tidningen Ångermanland. De har gjort ett reportage om hur det är att arbeta i Riksdagen, hur min vecka ser ut mm. Det är bra att väljarna kan läsa om vad man gör som riksdagsledamot jag tror att många inte alls vet vad vi gör förutom att vi ”trycker på knappen” (voterar). Ska bli spännande att läsa reportaget.

tisdag 10 mars 2009

Klimatpropositionen




Miljöminister Andreas Carlgren berättar nu för dem Moderata riksdagsgruppen om klimat proppen.

måndag 9 mars 2009

Arbetarrörelsens skatteutredning = gammal vänsterpolitik

Arbetarrörelsens tankesmedja har kommit med en rapport om ”Framtidens skatter”.
Där finns förslag om bla. ett återinförande av arvs- och gåvoskatten, slopandet av avdrag för hushållsnära tjänster, borttagande av jobbskatteavdraget två och tre. Höjd matmoms och ge barnfamiljer mera bidrag istället. Införandet av en vinstfördelningsavgift som ska tas ut av bolag med höga vinster.
Det ska med andra ord löna sig att inte arbeta, använda svart arbetskraft och skatteplanera för generationsskiften. Det känns som gammal vänster politik, bidrag framför allt.

onsdag 4 mars 2009

Vad gör Mona Sahlin som politiker?

I dagens Tidningen Ångermanland har den liberala ledarskribenten Anders Rönnmark en alldeles utomordentlig ledare läs den

http://allehanda.se/opinion/ledaretalib/1.684938