onsdag 24 juni 2009

Sv. Näringslivs skattekommision




Är på en presentation av skattekommisions slutrapport. Urban Bäckström pratar nu om att konkurensen ute i värden är stor. Återkommer lite senare med mera om rapporten.

måndag 22 juni 2009

Kommunfullmäktige




Just nu pågår budget debatt i kommunfullmäktige. S och V lägger en budget som troligtvis kommer att spricka innan året ens har börjat. Alliansen har däremot lagt en budget som har en bättre realism.

onsdag 17 juni 2009

Partiledardebatt




Just nu pågår detta riksdagsårets sista partiledardebatt. När jag lyssnar blir jag oerhört tacksam att vi har en borgerlig regering med Fredrik Reinfeldt som statsminister. Den rödgröna oppositionen fabulerar och håller sig inte till sanningen, de låter verkligen desperata.

måndag 15 juni 2009

Skattekonferens




Är i dag på en internationell skattekonferens anordnad av Svenskt Näringsliv. László Kovács Europeisk skattekokmmisionär öppningstalar nu.

torsdag 11 juni 2009

Grattis Härnösand


Nu klockan 16 voterade vi om den nya indelningen för förvaltningsdomstolar (länsrätter)
Grattis Härnösand nu kan ni fortsätta och jobba på. Här nedan ser du regeringens ståndpunkt varför förvaltningsdomstolen hamnar i Härnösand.

Länsrätten i Jämtlands län fick under 2008 in knappt 1 000 mål. Muntlig förhandling hölls i 184 av dessa, varav 84 hölls på sjukhuset i Östersund. Det är således fråga om ett begränsat antal förhandlingar där medborgarna måste resa till domstolen. Regeringen gör därför bedömningen att verksamheten bäst främjas av att Länsrätten i Västernorrlands län och Länsrätten i Jämtlands län läggs samman. Kommunikationerna från Östersund till Sundsvall och Härnösand är vidare sådana att det går att resa över dagen för en muntlig förhandling. Avstånden är därmed enligt regeringens bedömning inte sådana att tillgängligheten för den som behöver besöka domstolen försämras i en sådan utsträckning att det väger tyngre än skälen för en sammanläggning.
Vad gäller frågan om den sammanslagna domstolens placering gör regeringen följande bedömning. Härnösand ligger mer centralt i domkretsen än Sundsvall, och kommunikationerna mellan Sundsvall och Härnösand är under utveckling. Regeringen anser att skälen för att låta domstolen ligga kvar i Härnösand väger tyngre än skälen för att flytta domstolen till Sundsvall.
Den nya domstolen får enligt regeringen ett målunderlag på ca 3 700 mål

måndag 8 juni 2009

Inte nöjd men ändå glad



Jag kan inte säga att vårt resultat i EU valet var så där alldeles lysande. Det som däremot är glädjande är att alliansen är större än de rödgröna.
Detta vals enfråge vinnare är Piratpartiet, jag har full förståelse för det och att de unga känner så. Problemet som jag ser det är att de inte har några andra åsikter. Vi etablerade partier måste lära oss att lyssna till vad människor tycker utan att för det tappa omdömet och bara bli populistiska.
Valresultatet visar också på att svenskarna har blivit mera EU vänliga, de två EU kritiska partierna (Vänsterpartiet och Junilistan) var detta vals stora förlorare.
Val till Europaparlamentet kan för många människor kännas som något som ligger långt ifrån deras vardag och med namn på listorna som de knappt inte känner igen. Vi får dock aldrig glömma at EU frågorna påverkar oss i högsta grad och är viktiga.
Nu är det bara att at nya tag och gå vidare om 15 månader är det val till riksdag, landsting och kommun.

Sist men inte minst ett stort Grattis till Folkpartiet och då speciellt Marit Paulsen.

fredag 5 juni 2009

EU kampanj i Härnösand

I dag kampanjade vi i ett kallt Härnösand, desto bättre var Härnösandsborna trevliga och vänliga att prata med.
Nu är det bara två dagar kvar till valdagen har du inte redan förtidsröstat är det viktigt att du går och röstar på söndag.

måndag 1 juni 2009

Inget händer i S-kommunen Sollefteå

Socialdemokratiska kommunalrådet i Sollefteå Elisabeth Lassen har en hemsida. Det första du möts av är att sidan är under uppbyggnad och att du uppmanas att komma tillbaka lite senare.
Nu är det dock så att det första inlägget i gästboken är från 18 oktober 2002 där ”Kalle” tycker att det är bra att det kommer till lite nya hemsidor.
Kommunalrådets hemsida har med andra ord varit under uppbyggnad i över sex och ett halvt år, detta liknar definitivt även hur Socialdemokraterna för politik i Sollefteå nämligen ingenting händer.
Ska bli intressant att se hur den styrande S majoriteten kommer att tackla alla varsel som har lagts i Sollefteå den sista tiden. Det som har hänt hittills är att de skyller på regeringen, men det blir väl som med hemsidan, under uppbyggnad……

På fliken visioner är det tomt

En dag med Samhall


Har idag varit ute på studiebesök med Samhall hela dagen. Vi började med att besöka två platser där Samhall sköter städningen, Arbetsförmedlingen samt City Gallerian i Sollefteå.
Efter det för vi till caféet uppe på Reveljen även det bemannas av Samhall.
Sedan för vi upp till Ramsele och Samhalls industriproduktion där de har drygt 70 anställda som till största delen tillverkar delar till ventilationsutrustning.
Samhall fyller en viktig roll för alla med någon typ av funktionshinder att ha ett jobb att gå till, att känna sig behövd samt att ha arbetskamrater är en oerhört viktig faktor i våra liv.
Som moderat tycker jag Samhall gör ett bra jobb det är arbetslinjen som gäller avpassad efter var och ens förmåga.
Tack Åsa, Siv och Anders för en trevlig och lärorik dag.