onsdag 27 januari 2010

RUT och ROT har gett minst 12000 nya jobb 2009

Företagarna har kommit med en rapport som visar på att RUT och ROT avdragen är en succé som både gett nya jobb och minskat svartarbete.
Antalet ansökningar har överträffat alla förväntningar
Av de totala ansökningarna avser 90% ROT tjänster, detta beroende på att det är högre belopp genomsnittligt 13 000 kr för ROT mot 3000 kr för RUT.
Du kan läsa hela rapporten här

Förintelsens minnesdag

Riksdagen har idag haft en ceremoni med anledning av förintelsens minnesdag den 27 januari.

Huvudtalare var Mietek Grocher som är den av överlevarna från denna ruskiga tid. Han berättade på ett fantastiskt sätt om hur han vistats i nio olika koncentrationsläger, hur hela hans familj, föräldrar och syskon avrättats. Det var en gripande historia som djupt berörde och påminde om hur viktigt det är att inte glömma
Om historien inte glöms så upprepas den inte sa Mietek Grocher, det ligger nog mycket i det.
Det är extra viktigt i dessa tider då ett främlingsfientligt parti stå och knackar på dörren och vill komma in i Sveriges Riksdag. Det finns många personer som förnekar att förintelsen och utrotningen av sex miljoner människor aldrig ägt rum, därför är det viktigt att lyssna på Mietek Grocher.

måndag 25 januari 2010

Jobbskatteavdrag fyra


Idag får de flesta privatanställda lön och sedan den 27 och 28 kommun och landstingsanställda.
Nu införs det fjärde steget i jobbskatteavdraget, så att alla som arbetar får behålla lite mera i plånboken.

Gå in på http://www.jobbskatteavdrag.se/ och räkna ut hur mycket mera du fått kvar i plånboken sedan alliansregeringen tillträdde 2006

onsdag 20 januari 2010

Har S sovit igenom den finansiella krisen

Har nu på förmiddagen suttit i kammaren och lyssnat på partiledardebatt. Det som är genomgående för de rödgröna partiledarna är att de verkar all ha missat att det har varit en global finansiell kris. Mona Sahlin pratar om att arbetslösheten i Sverige har ökat och det har den förvisso gjort efter hösten 2008 när den finansiella krisen slog till, innan dess sjönk den dock rekordartat sedan alliansregeringen tagit över.
Vidare säger Sahlin att de ska föra en jobbskapande politik samtidigt som de vill höja skatterna för alla, öka taket i sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen med andra ord göra det mera lönsamt att inte jobba. Ar det arbetsskapande politik!!!
Nej Sverige behöver definitivt fyra år till den allinsregeringen som tar ansvar för de offentliga finanserna. Ser varje människa och vad de kan åstadkomma istället för att förtidspensionera bort dem i ett utanförskap. Låter människor få behålla mera av sin lön.
Mona Sahlin vill även ersätta dagens kärnkraft verk med vindkraft!!!!! Hon har nog inte riktigt förstått ett av problemen med vindkraft att man måste ha annan reglerkraft. För att ha så mycket vindkraft behövs enorma mängder vattenkraft för att reglera när det inte blåser. Min undran blir då vill hon bygga ut de fyra nationalälvarna?