måndag 31 maj 2010

Besök hos Attendo Care Umeå

I dag var jag tillsammans med Moderatkvinnorna Elisabeth B-R och Agneta N och Yvonne S och besökte ett privat hemtjänst företag i Umeå, Attendo Care, företaget hade ca 35 % av de privata aktörerna i Umeå. Umeå har konkurent utsatt hemtjänsten sedan 2005 föredömligt av en S styrd kommun. Med LOV får vi hoppas att alla kommuner i Sverige släpper lös hemtjänsten i alternativ regi.

fredag 28 maj 2010

Km skatt förödande för skogsnäringen

På bilden Richard Ferm och jag

I dag har jag varit ute med en av Fermgruppens lastbilar och lastat massaved, massaveden lossas sedan på Ortviken där det blir papper av den.

Skogsnäringen sysselsätter oerhört många människor i Västernorrland och är således mycket viktig. Om de rödgröna mot förmodan skulle vinna valet vill de införa en kilometerskatt samt höja skatten på bensin och diesel detta skulle slå oerhört hårt på skogsnäringen då marginalerna redan är små.

För Fermgruppen skulle det betyda 7,5 miljoner i ökade kostnader och det är lätt att förstå att de marginalerna finns inte.

torsdag 27 maj 2010

Bra DN debatt artikel

I dag på DN-debatt skriver Sven-Olov Lodin om hur de rödgrönas skattepolitik hotar samhällsekonomin.
Det är en oerhört bra artikel som jag rekommenderar dig att läsa. Den behandlar allt ifrån jobbskatteavdraget och de rödgrönas förslag att ta bort delar av det. Den handlar också om återinförandet av fastighetsskatten samt förmögenhetsskatten.
Lodin slutar med en mycket bra mening ”Det är inte mera skatter på arbete vi behöver utan mera arbete”
Lodin konstaterar också att de rödgrönas vårbudgetmotion inte är speciellt lättanalyserad och det kan jag hålla med om. Det som är det slående i den att det står en sak i deras tabeller och något annat i texten. Det verkas som om de inte riktigt törs avslöja vad de har för avsikt att göra nämligen höja skatter för vanliga människor och få det svårare att få ihop vardagen ekonomiskt.

måndag 24 maj 2010

(S)vek debatt om a-kassan

Nu visar Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitt rätta ansikte, de vill inte längre återställa a-kassan för deltidsarbetslösa till 300 dagar. Jag är inte förvånad då detta tidigare var ett förslag som S kommit med men fick dra tillbaka då de inte fick stöd av Vänstern.
Men i sann populistisk anda så skrek de för full hals när vi genomförde denna nödvändiga reform.
Detta är inte den sista reformen som vänsterkartellen kommer att svika sina väljare med och behålla, om olyckan skulle vara framme den 19 september.
Sjukförsäkringsreformen är en annan reform där de nog inte kommer att backa, då ävendetta är en mycket bra reform som var nödvändig.
Så väljare lita inte på vänsterkartellen de är populister är högsta mått och har svårt med sanningen.

torsdag 20 maj 2010

Förbättrade trygghetssystem för företagare

Vi har nu i kammaren voterat om nya och förbättrade trygghetssystem för företagare.


Trygghetssystemen för företagare – sjuk- och föräldraförsäkringen

Förändringarna innebär i huvudsak:
Under de två första åren ska en nybliven företagare få sjukpenning på lägst den inkomst som personen tidigare hade som anställd.
Egenföretagares sjuk- och föräldrapenning ska i fortsättningen inte begränsas till vad en anställd skulle ha fått i lön för ett liknande arbete. Ersättningen baseras på nettoinkomsten i företaget.
Egenföretagare ska kunna ta ut tillfällig föräldrapenning på villkor som mer liknar dem som gäller för anställda.
Karenstiden för sjukpenningen utökas från en till sju dagar för egenföretagare. Samtidigt sänks företagarnas egenavgift till sjukförsäkringen. Företagaren ska kunna välja en längre karenstid.
Alla arbetsgivare ska kunna få ersättning från Försäkringskassan för höga sjuklönekostnader. Ett högkostnadsskydd för de anställdas sjuklönekostnader införs därför.
Detta träder i kraft den 1 juli 2010.

Trygghetssystemen för företagare – arbetslöshetsförsäkringen

Förändringarna innebär bland annat att nya företagare som lägger ner verksamheten inom två år ska kunna få sin ersättning baserad på inkomster av tidigare anställning. Förändringarna berör även de som bedriver näringsverksamhet vid sidan om en heltidsanställning eller heltidsföretagande. Deras sidoverksamhet ska kunna bedömas som bisyssla, oavsett vilken inkomst den genererat. Förslaget innebär även utökade möjligheter till tillfälligt uppehåll i näringsverksamhet.Förslagen börjar gälla den 5 juli 2010.

måndag 10 maj 2010

Besök hos Företagarna Västernorrland

Har nu i eftermiddag träffat Företagarna Västernorrland´s styrelse vi ett mycket bra möte i Sundsvall.
Vi har diskuterat frågor utifrån små och medelstora företags möjligheter.
Jag anser att dessa företag är oerhört viktiga för Sverige det är dessa vi bygger tillväxt och välstånd på.
Alla som driver ett företag är för mig vardagshjältar det är ofta slitigt och inte så särdeles lönsamt. Mycket av detta vill de rödgröna rasera genom att återinföra förmögenhetsskatt, kilometerskatt för tunga transporter samt höjd bensin och diesel skatt. Ingen ska inbilla mig att det skapar flera företag och arbetstillfällen. Det som behövs istället är sänkta arbetsgivaravgifter för de minsta företagen, ett rimligt socialt skyddsnät för företagarna samt fortsatt sänkta skatter på arbete.
Vad som även är viktigt att det finns rätt utbildade personer att anställa.

söndag 9 maj 2010

Tolgfors i Newsmill om Vänsterpartiets beslut om Afghanistan

Försvarsminister Sten Tolgfors skriver i dag på Newsmill om Vänsterpartiets beslut att de svenska trupperna i Afghanistan ska tas hem snarast. Detta kommer att skapa ett problem bland de övriga rödgröna då Socialdemokraterna har en helt annan hållning åtminstone har de haft det hittills.
Om FN skulle överge Afghanistan så skulle det troligtvis innebära en tillbakagång till Talibanstyre och en katastrof för kvinnorna i Afgahnistan.
Sverige och de övriga FN styrkorna behövs för att kunna skapa demokrati och mänskliga rättigheter.

Vänsterpartiets tokbeslut

Vänsterpartiet har nu tagit en mängd tillväxt fientliga beslut på sin kongress.
Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön, höjd a-kassa till 90 % av lönen samt bort med karensdagen för både sjukpenning och a-kassan.
Hur kan några av dessa krav skapa fler arbete eller leda Sverige framåt?
Det är bara att hoppas att de flesta inser att en röst på Miljöpartiet eller Socialdemokraterna också är en röst för att få in Vänsterparitet i en eventuell regering.
Många Vänsterpartister vill enligt Expressen se Lars Ohly som finansminister! Vilket mörker för Sveriges ekonomi och välstånd.

torsdag 6 maj 2010

Nu leder alliansen

Alliansen har nu åter övertaget i oppositionsmätningarna enligt Expressen och Demoskop. Det är rätt tydligt att när vänsterparterna presenterade sin politik så var detta något som Svenska folket inte ville ha.
Det stod klart och tydligt att det är en politik där alliansen driver att det ska löna sig att arbeta medan vänsterkartellen att det inta ska löna sig att arbeta utan de är tillbaka i samma gamla bidragspolitik.

Svenskarna ser också att vår Finansminister Anders Borg har styrt Sverige genom den internationella krisen på ett helt föredömligt sätt. Det är bara att titta på vad som nu händer i Grekland, Spanien, Portugal och Irland för att inse att vi ska vara evigt tacksam att finansministern var Moderat och hette Anders Borg i stället för en slösaktig Socialdemokrat vid namn Thomas Östros.

Nu gäller det att se till att vi efter valet har ett Sverige som styrs av alliansen.

tisdag 4 maj 2010

Bottennapp för (S)ollefteå kommunledning

Sollefteå kommun har nu nått botten i Svenskt Näringslivs kommunrankning plats nr 290, det är ett riktigt bottennapp för den Socialdemokratiskt styrda eller kanske misstyrda kommunen.
Det är fem placeringar lägre än i fjol och ytterligare ett par sämre än året innan, det går bara utför.
Jag hoppas jag verkligen att innevånarna i Sollefteå inser att det är dags att byta ut ledningen och rösta igenom en förändring. Att en alliansstyrd ledning skulle gör bättre ifrån sig kan nu väl ingen nu tvivla på. Bottennapp i kommunrankningen, en kommun i fritt fall utan ledning där man istället för att ta itu med budgetunderskotten bygger ett nytt badhus och dessutom på en plats som de flesta anser vara fel.

måndag 3 maj 2010

Radiodebatt om oppositionens återställarpolitik

I dag på em. så debatterade jag oppositionens budgetförslag mot Susanne Eberstein Socialdemokratisk riksdagsledamot i P4 Västernorrland.
Det är en landsbygdsfientlig politik där man vill höja bensinskatten med drygt 61 öre samt införa en kilometerskatt på tunga transporter, något som kommer slå hårt mot skogsnäringen i Västernorrland.
Vidare vill oppositionen höja taket i A-kasssan och sjukförsäkringen.
Att öka kostnaderna för dem som har unga anställda med 10 miljarder ger inte några nya jobb och minskar inte arbetslösheten bland unga.
Att ta bort avdraget för hushållsnära tjänster kommer bara att göra att de jobb som nu tack vara alliansregeringen blivit vita åter blir svarat och de som jobbar med dessa arbeten åter inte har någon social trygghet.
Detta är så som vanligt en jobbstopp politik där bidrag framför eget arbete sätts först

Här kan du lyssna på debatten mellan Susanne Eberstein och mig