torsdag 8 juli 2010

Cementfabriken i Slite

Har varit på ett intressant besök på Sveriges största cementfabrik som ligger i Slite med sina runt 200 anställda är detta en mycket viktig arbetplats för Gotland. De har även jobbat hårt med miljöfrågorna.

lördag 3 juli 2010

Svenskarna inte längre sjukast!

Sverige är inte längre det land med högst sjukfrånvaro i Europa. Det visar en rapport som Försäkringskassan har gjort, där de har tittat på vad förändringarna av de nya sjukskrivningsreglerna har lett till. Rapporten slår också fast att: Trenden med färre och kortare sjukfall fortsätter, andelen överlämningsmöten tillsammans med Arbetsförmedlingen har ökat kraftigt och att andelen personer som lämnat tidsbegränsad sjukersättning och är inskrivna hos Arbetsförmedlingen har fördubblats. Kort sagt - sedan rehabiliteringskedjan infördes har handläggningen blivit bättre.

När de nya sjukskrivningsreglerna infördes målade de rödgröna upp en bild av att sjuka skulle nekas sjukpenning . Så har det heller inte blivit enligt kassan:
"I de flesta fall beviljas ansökan om sjukpenning. De första fem månaderna 2010 har totalt tre procent fått avslag vilket motsvarar den genomsnittliga nivån under 2009", står det i studien.

När Socialdemokraterna styrde så förtidspensionerades 140 personer om dagen i Sverige. Dessa människor fick aldrig chansen att komma tillbaka i arbetet. De förpassades till periferin - och glömdes bort. Vi anser att alla ska ges en chans och få det stöd som behövs för att komma tillbaka till arbetsmarknaden, med all den trygghet, gemenskap och förbättrad självkänsla ett arbete innebär. Många människor lider av depression till följd av att de inte har ett arbete att gå till. Alternativet till vår politik är en tillbakagång till ett system där vi inte ser till människor förmåga, där vi gömmer undan människor istället för att hjälpa.
Vår politik utgår från två enkla principer: Den som är sjuk eller har en permanent nedsättning av arbetsförmågan har rätt till sjukersättning, och den som har arbetsförmåga ska få det stöd som behövs för att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Vi hjälper människor där tidigare regeringar har valt att stoppa huvudet i sanden och blunda för problemet.

Du kan läsa mer om rapporten här

Desperat överbudspolitik

I dag kom oppositionen med ett ”nytt” utspel de lovade satsa 12 miljarder mera på välfärden än vad alliansen gör. Det är överbudspolitik som andas desperation och Grekland över sig.
Vem säger att dessa pengar verkligen behövs, jag anser att Svenska folkets skattepengar ska användas så effektivt som möjligt och inte slösas bort i någon populistisk överbudspolitik.
Det är viktigt att gå vidare och sänka skatten för vanliga människor istället, men det vill definitivt inte de tre i oppositionen. Vi får aldrig glömma att skattpengar är vanliga människors hårt förvärvade pengar som de måste få behålla så mycket som möjligt av.

Du kan läsa om detta i SVD, Expressen och Aftonbladet.