onsdag 22 september 2010

Tack alla ni som röstat på mig

Nu är alla personrösterna till riksdagsvalet i Västernorrland räknad nedan ser du hur personrösterna fördelade sig.
Jag får tacka alla som har kryssat mig, det känns hedervärt att få så många personkryss.
Den 4 oktober börjar nästa mandatperiod i riksdagen och jag lovar att jobba för Västernorrland och Er alla väljare.


Västernorrland
Personröster Moderata Samlingspartiet 7027, 20,34%

Lena Asplund, 1960 5,67%
Eva Lohman , 1292 3,74%
Mats Ågebrant, 720 2,08%
André Nilsson-Hugo, 702 2,03%
Håkan Gilmark, 482 1,40%
Anders Gäfvert, 345 1,00%
Tony Andersson, 275 0,80%
Pär Ahlberg, 219 0,63%
Else Ammor, 217 0,63%
Rodney Engström, 169 0,49%
Lars Löfgren, 148 0,43%
Per Wahlberg, 120 0,35%
Rasoul Zarar , 95 0,27%
Elisabeth Gisslin Burman, 93 0,27%
Fredrik Reinfeldt, 72 0,21%
Tünde Tóth, 72 0,21%
Kerstin Svensson, 45 0,13%

onsdag 15 september 2010

(S)tor desperation

Nu visar sig Socialdemokraterna från sin riktigt sämsta sida, när det så här i valrörelsens slutskede inte har något annat att komma med så blir det smutskastning.
I dag på Expressen.se kan man läsa hur de beskriver att Sverigedemokraterna inte längre är ett högerextremistiskt parti utan att det är ett vanligt högerparti.

I går var jag på en gymnasieskola i Sollefteå och där berättade eleverna att Socialdemokraterna varnade för Moderaterna och smutskastade oss med att räkna upp påhittade skräckscenarier.
Det är inte så här en valrörelse ska bedrivas, men jag tror nog att det mest slår tillbaka på Socialdemokratern själva.

fredag 10 september 2010

RUT en vinnare för alla

Enligt KI (Konjunkturinstitutet) så kostar inte RUT- avdraget staten något.
”Enligt våra beräkningar är det här är en reform som skapar sysselsättning utan att det kostar något”, säger Ann Öberg, enhetschef för offentliga finanser på KI
Och det kan jag förstå, avdraget gör svarat jobb vita det genererar med andra ord skatteintäkter i form av skatt på arbete, arbetsgivaravgifter samt moms.
RUT är också en oerhört viktig reform för alla barnfamiljer, äldre eller andra som av olika skäl har ett behov av att få hjälp med något i hemmet.
Att nu som de rödgröna vill skrota RUT handlar bara om ideologi och prestige.

Läs mera om detta i SvD och Di

torsdag 9 september 2010

Internt bråk hos Miljöpartiet?

I dag kan man läsa i bla. SvD att höga lokala företrädare inom Miljöpartiet kan tänka sig att stödja alliansregeringen om Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen och inget av blocken skulle få egen majoritet.
Nu går dock Peter Eriksson ut i SvD och säger att det inte är aktuellt att stödja alliansen. Det verkar som om partledningen inte har med sig sina gräsrötter, och det är inte första gången som partiledningen i MP går på kollisionskurs med sina lokala politiker.

onsdag 1 september 2010

Besök hos polisen Härnösand

Är nu på besök hos polisen i Härnösand tillsamans med Justitsieminister Beatrice Ask och Härnösands kommunalråd Anders Gäfvert. De ger en bra information om bla. polisens arbete med säkrare butiker.

Byråkrati ökar inte jämställdheten

De rödgröna har i sitt valmanifest fastställts att jämställdhetsplaner ska upprättas av alla företag och varje år. Om detta inge görs kommer böter att utföras.
Detta är bara en papperstiger, ett slag i luften. Hur ökar detta jämställdheten?
För att öka jämställdheten så måste vi kvinnor först och främst sluta se oss som offer och verkligen visa att vi är kapabla och kompetenta, för det är vi. Jag har varit med så länge och sett att män som gått långt inte alls med självklarhet är dukigare, ambitiösare eller smartare, det är bara det att de tar för sig.
Vi kvinnor måste också ta för oss, kräva mera vid ex. anställningar vara tuffare vid lönesamtal samt berätta hur duktiga vi är.
Så att införa årliga jämställdhetsplaner hjälper definitivt inte de ökar bara byråkratin för företagarna. Veronika Palm (S) sa i DN(papperstidningen) idag att det var väl snabbt fixat! På vilken företagarerfarenhet grundar hon det. Jag har pratat med företagare och en jämställdhetsplan är inget man slänger ihop på en kafferast.