tisdag 25 oktober 2011

Vriden debatt



Har i dag efter lunch suttit i kammaren och lyssnat på en debatt om den ekonomiska situationen i euroområden och övriga Europa.
På företrädarna för V, MP och SD lät det som om det var Euron som var skuld till hela den ekonomiska krisen. Sverige och svenskarna skulle vara tacksamma för att de bidrog till att vi inte var en del av EMU.
Detta är verkligen att se sanningen som man själv önskar.
Att de länder som är i riktig ekonomisk kris inte har några finanspolitiska ramverk, har slösat över sina tillgångar och inte får in skatt så som det är önskvärt var det ingen av dessa EU kritiska företrädare som nämnde.
Som tur är så är svenska folket klokare än att de lyssnar till dessa fabler från V, MP och SD.

onsdag 12 oktober 2011

En allians för tillväxt

Nu pratar Statsministern i partiledardebatten han pratar om vikten av ansvar i en tuff tid. När länder som för samma politik som oppositionen föreslår går på knäna och är bankrutta, så sjunker vår skatteskuld det är ansvar.
Statsministern säger att han är stolt över förändringar som alliansregeringen gjort.
En politik för tillväxt håller ihop Sverige och säkrar välfärden det är den politiken som alliansregeringen för.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Partiledardebatt och mångmiljardlöften

Sitter och lyssnar på partiledardebatt Juholt har intecknat de beräknade kostnaderna för sänkningen av restaurangmomsen flera gånger. De ska gå till skolan, ny fast förbindelse till Danmark samt höghastighetståg mellan Göteborg och Borås. Pengar och finanser är ju som alla vet inte Juholts starkaste sida.




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 oktober 2011

Socialdemokraternas snedstegsdag eller!!

Man kan verkligen undra vad Socialdemokraterna håller på med. Det kom mycket konstigheter och oegentligheter från dem idag.

Först hoppar de av SVT´s direktsända partiledardebatt med hänvisning till att de inte vill stå bredvid SD. Det borde de tänka på i riksdagen också, men där går det bra att liera sig med dem.
Vidare visar det sig att Juholt har fuskat med hyresbidraget för egen lägenhet i Stockholm. Att skylla på att han inte kunde reglerna är lite patetiskt då Juholt suttit i riksdagen sedan 1994.

Det tredje som hänt i dag är att Illmar Reepula gått ut med att ha vill se ett andra klassens medborgarskap ett medborgarskap som man kan förlora om man inte sköter sig. Och där får han medhåll av S rättspolitiska talesperson Morgan Johansson. Antingen är man medborgare i Sverige eller inte, ska vi ha A och B medborgare? Det är Socialdemokratisk solidaritet i ett nötskal.

Eller det kanske är en helt vanlig dag på jobbet för Socialdemokraterna

torsdag 6 oktober 2011

Två framgångsrika företag

Denna vecka har använts till en hel del studiebesök intressanta och lärorika sådana.
Ska redogöra för två här, det är två helt olika företag ett multinationellt samt ett familjeägt.




Emharts Glass i Sundsvall, de gör inte glass utan glasmaskiner. De är ett av Sveriges äldsta företag grundat 1756 fast numera Schweiz ägt.
Det är stora och snabba maskiner för tillverkning av glasflaskor och glasburkar med en hastighet av över 1 000 000 om dagen.
Under 2011 har de i Sundsvall anställt närmare 30 personer och på fabriken i Örebro ett femtontal och mestadels unga människor, detta är bra.







Trä Team i Kramfors ett företag som hyvlar bräder åt Bollsta Sågverk, Sveriges största sågverk.
De har även legotillverkning åt IKEA och tillverkar lagerhyllan ”Gorm”.
Tillverkningen av hyllan är i princip helt maskinell där det kapas spikas och transporterar i löpande banor, det hela avslutas med att två robotar sköter förpackningen.
Trä Team har på fem är fördubblat sin omsättning från 30 miljoner till 60 miljoner och ökat personalen från 30 till 60.
Detta är ett helägt familjeföretag, vi behöver flera företag av denna kaliber och med dess duktiga ledning och personal.




onsdag 5 oktober 2011

Bidragslinjen, som vanligt!

Efter många turer och omtag eller huller om buller blev då Socialdemokraternas budget klar.
Men hallå… säger nog många vad blev det av alla löften!! tja inte mycket.

Fast det blev lite bidragslinje, som vanligt. Mycket höjd skatt, som vanligt. Försämringar för de unga att få jobb, som vanligt. Inte var det något nytänk där inte, det känns verkligen tillbaka till något som Juholt verkar vurma för nämligen 70-talet.

De utlovade 15 miljarderna till barnfattigdomen blev 300 miljoner viss skillnad är det mellan 15 000 och 300 miljoner.

Till Stockholmarna hade han lovat mellan 20-40 miljarder för utbyggnad av tunnelbanan det blev 1,75 det blir inte mycket tunnelbana för det.

Och för oss i norra Sverige med långa transporter så kommer mjölken på bordet att bli dyrare lönsamheten för de redan ansträngda åkerier mycket sämre då Socialdemokraterna även föreslår en så kallad vägslitageavgift för tunga transporter.