onsdag 24 februari 2010

En ”insnöad” opposition

Nu plötsligt har oppositionen upptäckt att det har brustit i pengar till underhåll och investeringar i vårt järnvägsnät. Fast man skyller givetvis det på alliansregeringen som har haft makten i tre år när de själv inte gjort något under 12 år. Om vi jämför så de tre sista åren med socialdemokratis regering med stödpartierna V och MP så satsade de 15,7 miljarder på investeringar i järnvägsinfrastruktur (2003-2006). De tre år som alliansregeringen styrt har hela 30,8 miljarder satsats.
När det gäller underhåll så avsatte S och dess stödpartier 2006 3,8 miljarder per år, medan alliansregeringen avsatt 5 miljarder per år. Detta anslag är nu ökat och ligger över 5 miljarder.
I en artikel i Expressen uttalar sig Mona Sahlin att ”Detta inte är acceptabelt”. Och jag håller med det är inte acceptabelt hur S och dess stödpartier hanterat infrastrukturfrågor när de regerat. Att ryta i opposition är allt S, V och MP är kapabla till. Och där passar de bra därför gäller det att se till att de får fortsätta med det efter valet i september.

Inga kommentarer: