torsdag 12 april 2012

Avslag till motion om kortare lastbilar

I kammaren nu i eftermiddag har vi avslagit en motion från miljöpartiet om att förbjuda 24 meters lastbilar. Vänsterpartiet biföll motionen.
Orsaken till att de vill införa kortare lastbilar är att de vill att transporterna ska föras över på järnväg.
Detta är en motion som är ett riktigt feltänk, att införa kortare lastbilar skulle generera flera bilar och då mera utsläpp av bl.a. Koldioxid och kvävedioxid. Att föra över mera transporter till järnväg är i dag omöjligt pga trängseln på spåren. Vi får inte heller glömma att 70 % av transporterna är under 20 mil och då är järnväg inget alternativ.




- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra argument vad gäller längden på lastbil. Emellertid måste vi inom M se till att utveckla järnvägen i Sverige och då en ordentlig satsning. Inte vara mjäkiga där, så att Mp, S och V får chans att få miljö och jobbpoäng där. Agera för det. Långsele är väl en del av din hemmasfär också?

Anonym sa...

Bra argument ang. lastbilslängd. Emellertid måste en storskalig satlig satsning göras på järnväg för att möta och komplettera transportbehovet i framtiden. Det handlar om att få in enstorskalilg jobbsatsning likväl som en bättre miljö samt glesbydsatsning, då t ex Långsele är en av många orter som behöver få en uppryckning.