tisdag 13 maj 2008

Krisen i Försvarsmakten

Försvarsminister Tolgfors skriver i dag i SvD om hur försvarets kris skall lösas. Tolgfors skriver bland annat
” Det är entydigt så att det krävs strukturella åtgärder för att balansera Försvarsmaktens ekonomi. De ekonomiska problemen kan inte lösas genom neddragningar av Försvarsmaktens ­löpande verksamhet. Flera av dem ger effekter som inte kan ­accepteras för innehåll och kvalitet i verksamheten”.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1241125.svd

Detta vill jag välvillig som jag är tolka som positivt för den del av försvaret som finns kvar i Västernorrland.
Att göra som ÖB`s förslag att slå igen en stor del av verksamheten verkar helt ogenomtänkt i det närmare desperat om det nu inte var i provocerande syfte ha föreslog det, men det får man väl inte tro.
Det är viktigt att vi i Sverige har ett bra försvar vi kan inte stilla luta oss tillbaka och tro att världen runt omkring oss för alltid är lugn och fredlig. Vi behöver inte mer än gå till Ryssland för att se hur de nu ordentligt provocerar Georgien detta känns både labilt och farligt.

2 kommentarer:

Magnus Hammar Borsch sa...

Tänkte bara poängtera vikten av att lägga ansvaret på Försvarsmaktens misslyckade budgetdisciplin förra året på Försvarsmakten.

Sedan vill jag trycka på att de senaste dagarnas utspel från Försvarsmakten i grund och botten inte handlar om långsiktiga åtgärder. Det handlar om panikbesparingar och att föra upp försvarspolitiken på dagordningen. Kort sagt vill man, som chefen K3 sa i måndags, ha mer pengar.

Men i valet mellan jobbskatteavdrag och mer pengar till en Försvarsmakt som inte kan hålla i pengarna är valet enkelt.

Anonym sa...

Det är skamligt att försvaret avvecklas av en moderatledd regering. När jag röstade på er trodde jag att försvarets faktiska förmåga att värna rikets integritet skulle prioriteras högre. I stället har budgetregulatorpolitiken fortsatt och till och med utökats under partiets nye ledare Anders Borg.