måndag 8 mars 2010

"Starka kvinnor"

I dag är det den Internationella kvinnodagen, kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar det eller inte. Det lutar mera åt att jag inte gillar det! Varför ska vi ha en speciell dag vi finns ju alla de övriga 364 dagarna om året också. Alla kvinnor som arbetar, är hemma med barn kanske har arbetat färdigt och tillbringar sina dagar som pensionär mm. ska dessa bara uppmärksammas en dag av 365 nej det känns definitivt inte bra.
Vi har nu 2010 och det är längre sedan människa satte sin fot på månen för första gången, vi kan byta ut de flesta delar i kroppen och bota en mängd sjukdomar varför ska det då vara så svårt att få ett jämlikt samhälle. Ska det vara så himla svårt att få lite jämlikhet i styrelser, i politiken och när det gäller löner mm. Nej så klart att det inte är det, det är bara det att männen är så otroligt rädda om sina positioner att de strävar emot fast att erkänna det är det inte många som är villiga att göra.

Däremot kan en del män kalla vissa av oss för starka kvinnor, det sägs aldrig starka män förutom de som fanns på cirkus förr, är vi då att betrakta som cirkusartister?

Inga kommentarer: