måndag 24 maj 2010

(S)vek debatt om a-kassan

Nu visar Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitt rätta ansikte, de vill inte längre återställa a-kassan för deltidsarbetslösa till 300 dagar. Jag är inte förvånad då detta tidigare var ett förslag som S kommit med men fick dra tillbaka då de inte fick stöd av Vänstern.
Men i sann populistisk anda så skrek de för full hals när vi genomförde denna nödvändiga reform.
Detta är inte den sista reformen som vänsterkartellen kommer att svika sina väljare med och behålla, om olyckan skulle vara framme den 19 september.
Sjukförsäkringsreformen är en annan reform där de nog inte kommer att backa, då ävendetta är en mycket bra reform som var nödvändig.
Så väljare lita inte på vänsterkartellen de är populister är högsta mått och har svårt med sanningen.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej Lena!

Jag håller med dig. Det är ett stort problem hur vi skall göra vad gäller A-Kassan och då speciellt det här med "deltidsstämpling".

Jag har själv läst flera rapporter och tagit del av vad många arbetsgivare säger.

Alltfler säger "JAG VILL INTE OCH HAR INTE RÅD ATT HELTIDSANSTÄLLA"

Det syns väldigt tydligt inom alltfler branscher i hela Sverige, tex inom hälso och sjukvården och inom Restaurang- och krogbranschen.

Här blir ju då frågan "Hur skall individen klara sig på en deltidslön när arbetsgivaren inte vill erbjuda heltid...speciellt som att priserna på bostadsrätter bara ökar hela tiden?".

Man måste helt enkelt koppla ihop lönen med bostadsrättspriserna, dvs om man har en hög bostadskostnad så skall man ha rätt att säga "NEJ TACK" till alla jobb där lönen inte räcker för att klara boendekostnaderna.

Ingen skall tvingas ut på gatan därför att man inte får deltidsstämpla i mer än 75 dagar.

Jag är inte socialist utan humanist.

Jag ser saker och ting utifrån individens perspektiv och om arbetsgivaren inte vill erbjuda heltid så skall man ju inte "straffa ut" individen.

Samtidigt är det ju viktigt att A-Kassan är en omställningsförsäkring mellan arbetslöshet och arbete.

Men, det är lätt att säga i teorin när verkligheten är den att alltfler arbetsgivare kör med oseriösa deltidsanställningar eller extrema korttidskontrakt som inte kvalificerar en för A-Kassan.

Jag vet detta av egen erfarenhet när jag jobbade inom bemanningsbranschen. De erbjöda tex 3 dagarskontrakt, 10 dagarskontrakt och 2 månaderskontrakt. Företaget satte detta i system, vilket satte individen i en mycket svår situation.

Trots att jag verkligen försökte lösa min egen situation så var det omöjligt. Jag möttes av antingen en "kompakt" tyst psykisk mobbning eller total arrogans och oförståelse ifrån hela samhället.

Jag upplever det som att jag utsätts för "Prejudice and Bigotry" från hela den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället.

Jag tror det beror på att arbetsgivarna är så fördomsfulla mot just UNGA AKADEMIKER, vilket Saco rapporten "Unga akademikers arbetslöshet och etableringsproblem" intygar.

Sedan tror jag att i mitt fall så spelar det stor roll att jag också bott utomlands under delar av min uppväxt bland annat i Amerika. Dvs, folkets och arbetsgivarnas och sveriges fördomar och hat mot USA spelar in.

Forskningen visar på att det finns en massiv Anti-Amerikanism i just EU och i första hand i de Nordiska länderna. Tex boken "Anti-Americanism skriven av sociologerna Andrew Ross och Kristin Ross. Men det lyfts även fram i boken Anti-Americanisms in World Politics skriven av Peter Katzenstein och Robert Keohane.

Att folk som bott utomlands behandlas sämre än andra medborgare den dag de flyttar hem till Sverige lyfts fram i boken "Cosmopolitan Vision skriven av den tyske sociologen Ulrich Beck

Sverige behöver därför komma bort från den nuvarande inställningen med massiv "Prejudice and Bigotry" som ensidigt riktar sig mot de som bott utomlands under sitt liv och sedan återflyttar till Sverige.

Mvh

Mikael