torsdag 9 september 2010

Internt bråk hos Miljöpartiet?

I dag kan man läsa i bla. SvD att höga lokala företrädare inom Miljöpartiet kan tänka sig att stödja alliansregeringen om Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen och inget av blocken skulle få egen majoritet.
Nu går dock Peter Eriksson ut i SvD och säger att det inte är aktuellt att stödja alliansen. Det verkar som om partledningen inte har med sig sina gräsrötter, och det är inte första gången som partiledningen i MP går på kollisionskurs med sina lokala politiker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ligger naturligtvis i ditt intresse att falskeligen måla upp motsättningar inom motståndarleden. Det är däremot osmakligt att du töjer verkligheten i den omfattningen att det blir rena osanningar.

Jag tror inte för en sekund att Moderaterna skulle kasta om riktning bara för att Aftonbladet med försåtlig frågor fått ett antal lokala M-repesentanter att ge uttryck för en åsikt som inte ligger i linje med partilinjen.

Det handlar inte om ett "bråk" - det finns naturligen en mer långsiktig struktur än en intervju i SvD för den här sortens idébeslut.

Förstör inte valörerna i det svenska språket!

Lena Asplund sa...

Om det handlar om ett bråk eller inte kan jag inte svara på därför ett ? bakom.
Att inte disktrikten går i takt med MP ledningen kan vi nog dra som slutsats.