onsdag 20 maj 2009

Lysande Statsminister i EU debatt

I dag är det partiledardebatt i Riksdagens kammare med anledning av EU parlaments valet den 7 juni.
Vår statsminister Fredrik Reinfeldt hade ett lysande anförande som han började med
– Låt oss konstatera att det inte gör ont att rösta. Den verkliga smärtan kommer av att sakna rösträtt.
Ett riktigt sant inlägg för demokratin eller hur?
Det tråkiga med debatten var att Mona Sahlin glider med sanningen ordentligt, hon påstår att regeringen ”slarvat” bort 60 miljarder för att sänka skatterna när de istället skulle kunna sparat de pengarna till att användas nu i krisen för att stötta bland annat kommuner och landsting.
För det första är alla skattesänkningarna finansierade, med denna politik har 180 000 människor gått från utanförskap till ett arbete, är det att slarva. Under ett S styre i högkonjektur så ökade utanförskapet, det är inte att se den enskilda människan.
Vidare vill S tvinga in resten av EU i vår kollektivavtalsmodell, eftersom vi tycker att den är bättre än lagstiftning som annars är det vanliga bör vi behålla den, men vi kan inte tvinga resten av Europa.

Peter Eriksson menade att vi i Sverige måste göra så mycket mera än vi gör här nationellt här i Sverige. Jag anser att Peter Eriksson inte är riktigt realistisk i denna fråga. Hur ska Sverige som står för 0,2% av hela världens utsläpp kunna rädda världen. Det vi måste gör är att hjälpa andra länder att sänka sina CO2 utsläpp, detta vill dock inte miljöpartiet.

Statsministern kontrade Peter Eriksson med bland annat följande mening – Jag tror att Miljöpartiets värsta mardröm har inträffat. Det finns nu pålästa motståndare som vill göra mycket på miljöområdet.

Glöm nu inte att gå att rösta.

Inga kommentarer: