onsdag 11 november 2009

Ingen Norrlandsregion

I går sa Kammarkollegiet nej till att låta norrlandslänen bilda nya regioner. Det var ett klokt beslut de kom fram till och enligt mig det enda rätta.

Hela denna fråga har haft lite av sandlåda över sig landstingspolitiker har slagits om vem som kan ha största hinken och då kunna ösa mest sand, till ingen nytta för de utanför sandlådan.
Jag vill se en sammanställning på vad detta vansinne kostat i skattepengar som kunnat användas till det de var tänkta för i stället, nämligen sjukvård.

Det har tillsatts Mittstyrelse, Norrstyrelse och alla möjliga och omöjliga grupper där ett stort antal politiker rest runt och sammanträtt. Allt detta fortsatte landstingspolitikerna med även efter att regeringen i början av året sa att det blir bara regioner i Skåne, Västra Götaland, Halland och Gotland. Fortfarande hävdar Eva Söderberg (S) att hon hoppas på att den borgliga regeringen ska säga ja till regioner, hur tondöv får man egentligen vara.

Nu återstår det att med balans diskutera frågan i lugn och ro och framförallt se vad kan nya eventuella indelningar ge för något positivt till våra innevånare.

Inga kommentarer: