måndag 2 november 2009

Vänsterexprementet lurar pensionärerna

Jag hoppas att de svenska pensionärerna är kloka nog att inte gå på Socialdemokraternas retorik om skatten på pensioner (och de tror jag de är).
Så här säger Tomas Östros, Mona Sahlin har sagt något liknande.
Han lovade att utjämna skillnaderna i skatt mellan de som arbetar och pensionärerna.

– Så fort vi vinner valet så lägger vi förslag på ett första rejält steg för att börja marschen mot att ta bort denna klyfta som har skapats mellan våra pensionärer och våra löntagare. Det är oacceptabelt och vi ska ta bort den, sade Thomas Östros.
Socialdemokraterna har sluta tala om att sänka skatten för pensionärerna istället ska de utjämna den för alla. Att sänka skatten för alla kommer de definitivt inte att ha råd med, så det som kommer att ske är höjd skatt för dem som arbetar. Det är S rättvisa i ett nötskal.

Vad vi inte får glömma är att på 90-talet sänkte den dåvarande Socialdemokratiska regeringen pensionerna som en följd av den ekonomiska krisen. Denna sänkning av pensionerna har Socialdemokraterna inte på något sätt kompenserat pensionärerna för under alla de år de hade möjlighet att göra detta. Utöver detta har Socialdemokraterna inte sänkt skatten för pensionärerna en enda gång under den tiden de har haft regeringsmakten. Vi Moderater och Alliansregeringen har nu sänkt skatten för pensionärerna två gånger inom loppet av tre år. Det är vad jag kallar tydliga resultat!

1 kommentar:

Pira Hedberg sa...

Lena!

Nog för att Socialdemokraterna inte har agerat perfekt under sina regeringsår, men du gör ju inget bättre själv genom att försöka skylla ifrån dig problemet. Hur har era skattesänkningar gynnat pensionärerna? Vilka är de "tydliga resultaten"?